Skip to Content

Tradiţia ceaiului

Universul din camera de ceai

Camera de ceai nu este numai locul unde se studiază Chadō sau Calea Ceaiului, ci şi o unealtă care le permite participanţilor o călătorie spre o lume separată: universul ceaiului japonez. Chadō, sau Calea Ceaiului, dezvoltată ca formă de artă de către Sen no Rikyu în secolul al XVI-lea, prin îndepărtarea ostentaţiei şi prin căutarea simplităţii, este ceremonialul servirii ceaiului verde pudră, matcha (抹茶), un ritual al ospitalităţii adus la… Citeste tot articolul

Ceaiul Matcha şi locul lui în cultura japoneză

Ceaiul Matcha şi locul lui în cultura japoneză Toate ceaiurile, fie ele verzi sau negre, provin din aceeaşi plantă, Camelia Sinensis. Savurate în jurul lumii, ceaiurile sunt servite într-o varietate de feluri. Diferenţele între tipurile de ceai provin din felul în care planta de ceai a fost cultivată şi procesată. Consumat în Japonia de mai bine de 800 de ani, ceaiul pudră Matcha a fost adus din China şi folosit… Citeste tot articolul