In fiecare an, la începutul lunii Iunie, practicanţii Chanoyu din întreaga Europă, se întâlnesc în Belgia pentru patru zile de seminar intensiv. Acest seminar are ca scop transmiterea către cei care urmează Chadō a aceluiaşi tip de studiu ca la sediul din Kyoto al Şcolii Urasenke.

Seminarul este destinat avansaţilor cât şi începătorilor, deşi este recomandată cunoaşterea procedurii de bază Ryakubon, înainte de participarea la seminar.

_MG_1826

Fiecare zi a seminarului începe şi se temină cu o oră de meditaţie zazen, astfel încât meditaţia devine o practică comună în contextul Ceremoniei Ceaiului.

Practica zilnică, şi sesiunile de meditaţie zazen, şi distracţia, ceaiul pe care ni-l pregăteşte Michiko Nojiri Sensei în ultima zi, chiar şi kagetsu (joc de concentrare) făcut cu ultimele dureri de genunchi înainte să ne suim în avion, ajung mai departe, în diversele grupuri din ţara fiecarui participant, astfel încât cei care studiază Ceremonia Japoneză a Ceaiului să practice la fel în toate colţurile lumii.

_MG_1849